1
NOTÍCIES
sacrifici
m. [LC] Acció de sacrificar o de sacrificar-se. No hi ha virtut sense sacrifici. Fer sacrificis per algú, per alguna cosa. Privar-se d’això, per ell és un sacrifici.
constància
f. [LC] Qualitat de constant, fermesa infrangible. Estudiar amb constància. La constància en el treball. La constància d’una amistat, d’una afecció.
camí a la meta - els cinemes girona acullen la preestrena de
10
jun
els cinemes girona acullen la preestrena de "cap a la meta"
Els magnífics Cinemes Girona de Barcelona seran l'escenari el dimecres 10 de juny de la preestrena oficial a Catalunya del documental "Cap a la Meta". Cal destacar que el documental, coproduït per Equador i Catalunya, ja ha estat estrenat al país centreamericà on va tenir un impacte important.

Ens trobem ara a poc més d'un any de l'inici dels Jocs Olímpics de Río, el mateix punt de partida del documental que es va començar a gravar un any abans dels Jocs de Londres 2012. És per tant un bon moment per viure aquest camí de lluita i esforç cap a uns Jocs. Com acabarà? Ho podrem veure al documental.

L'endemà d'aquesta preestrena, el dijous 11 de juny a les 23:15, és el dia escollit per Televisió de Catalunya per emetre el documental a través del Canal 33.
camí a la meta - viladecans homenatja bea pascual a la presentació de 'cap a la meta'
5
jun
viladecans homenatja bea pascual a la presentació de 'cap a la meta'
Més de noranta persones van omplir aquest dijous dia 4 la sala petita de l'Atrium Teatre de Viladecans, que acollia la presentació del documental 'Cap a la meta', produït per Clack i Dominio Digital en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport d'Ibermèdia. El documental, coprotagonitzat per la marxadora viladecanenca Bea Pascual, explica com tres atletes es preparen per participar a la prova de marxa dels Jocs Olímpics de Londres el 2012: l'equatorià Rolando Saquipay, el també equatorià nacionalitzat espanyol Claudio Villanueva i la pròpia Bea Pascual, que finalment va quedar classificada en vuitena posició a la línia d'arribada.

En el transcurs de l'acte, Bea Pascual, va explicar que –tot veient la peça audiovisual- li venien més ganes que mai de tornar a competir per preparar-se pels Jocs Olímpics de Rio, que se celebran l'any que ve. Pascual porta uns mesos amb problemes físics que li han impedit fins al moment entrenar-se com hauria volgut. De fet, l'acte es va convertir en una espècie d'homenatge a la marxadora viladecanenca, que porta un bagatge de més de vint anys en aquest àmbit.

Per la seva banda, el reescollit alcalde Carles Ruiz va mostrar la seva satisfacció per la quantitat d'atletes sorgits de Viladecans que han dut a terme una carrera d'èxit esportivament parlant, com la pròpia Bea Pascual, Maria Vasco i Valentí Massana, entre d'altres. I va comprometre també la construcció d'una pista d'atletisme en el mandat que ha de començar a partir del 13 de juny.

Finalment, Eloi Aymerich, de Clack, que en el documental ha participat com a ajudant de direcció, va destacar la necessitat que es produeixin més audiovisuals d'aquestes característiques perquè ajudin a dotar Catalunya d'un discurs audiovisual més consistent en l'àmbit de l'esport.
2
TRAILER
esforç
1 m. [LC] Acció d’esforçar-se. v pron Desplegar algú la seva força física o moral a vèncer una resistència, a aconseguir quelcom vencent dificultats.
objectiu
2 FILOS Influx de la causa final en l'ésser que es mou o actua amb vista a un fi i la relació que en resulta.
3
ELS ATLETES
distància
1 2 f. [LC] [MT] [FIF] Quantitat resultant de mesurar l’interval d’espai o de temps que hi ha entre dues coses.
entrenament
2 m. [SP] Conjunt de pràctiques destinades a preparar un esportista perquè obtingui el màxim rendiment en una competició.
claudio camí a la meta
claudio
El marxador Claudio Villanueva va néixer a la ciutat equatoriana de Cuenca (l'any 1989). En veure que la seva carrera esportiva no tenia futur a l'Equador, va decidir emigrar a Catalunya. La preparació dels Jocs Olímpics de Londres els fa, per tant, lluny de la seva terra i de la seva família, al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès després d'haver aconseguit la nacionalitat espanyola i una beca que depèn directament dels seus resultats esportius.

ACTUALITAT
El jove Claudio Villanueva va començar el cicle olímpic de Río 2016 en un gran moment de forma. El 2013 va proclamar-se per primera vegada campió d'Espanya en la prova de 50 km marxa. Aquesta serà la prova amb la que buscarà l'accés als Jocs de Río.
beatriz camí a la meta
beatriz
La Beatriz Pascual (nascuda el 1982) va començar a fer atletisme quan era petita i acompanyava al seu germà gran als entrenaments. Al cap de poc, els entrenadors van identificar les seves qualitats i van saber veure el seu potencial. Després de molts anys de treball, una beca li va permetre fer el salt qualitatiu accedint al Centre d'Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat (CAR) per dedicar els seus esforços a la prova dels 20 Km marxa.

Quan tenia 22 anys va aconseguir classificar-se pels Jocs Olímpics d'Atenes, però es va lesionar un mes abans i no hi va poder assistir. A Beijing 2008 va treure's l'espineta, aconseguint a més una magnífica sisena posició.Encara que sap que és molt difícil, ella vol guanyar una medalla Olímpica a Londres 2012. Les seves rivals més fortes són les russes però al llarg del documental podem veure com es prepara a consciència pel seu objectiu. Ho aconseguirà?

ACTUALITAT
Quatre anys després del documental, la Bea té l'objectiu de classificar-se pels Jocs de Río 2016. Les lesions li estan fent la guitza, però el seu esperit de lluita la pot guiar als que serien els seus tercers, i segurament, últims Jocs.

- Web oficial de Beatriz Pascual
rolando camí a la meta
rolando
Rolando Saquipay (nascut el 1979) és un marxador equatorià molt reconegut en país sense gaires referents esportius actuals. Al documental, el Rolando té 30 anys i ja ha participat en dues cites olímpiques, a Atenes 2004 i Beijing 2008, quedant 17è i 20è a la prova dels 20 km marxa.

Saquipay vol lluitar per una medalla per al seu país i considera que aquesta pot ser la seva última oportunitat. Però entrenar-se a l'Equador no és gens senzill, i anirà trobant-se entrebancs en el seu camí cap a Londres. Els podrà superar?

ACTUALITAT
Degut a la seva edat i a la pèrdua de velocitat, Rolando va decidir canviar de prova (dels 20 als 50km marxa) per poder aspirar a competir als Jocs de Río. De moment el canvi li ha anat bé, i ja ha guanyat els Jocs Sudamericans 2014 i ha estat dotzè a la Copa del Món.
4
EL DO-
CUMENTAL
competició
2 f. [SP] Manifestació esportiva consistent en l’enfrontament, individual o per equips, d’una sèrie d’adversaris, per determinar-ne un guanyador.
treball
1 1 m. [LC] Acció de treballar, esforç sostingut.
superació
f. [LC] Acció de superar o de superar-se. Fer alguna cosa millor que altres vegades, anar més enllà.
camí a la meta camí a la meta camí a la meta
sinopsi

Tres atletes de països diferents es preparen per als Jocs Olímpics de Londres 2012. L'un amb recursos limitats i els altres amb gran suport, descobriran que la veritable competició és amb sí mateixos.

El Rolando Saquipay va néixer a Cuenca, Equador. Els seus recursos econòmics són limitats però la seva perseverança l'ha portat a ser un destacat atleta. Tot i així encara necessita el suport econòmic dels seus pares perquè la seva carrera esportiva no li dóna suficient per viure.

A l'altra banda del món, la Beatriz Pascual s'ha convertit en una de les majors representants de l'atletisme català i espanyol. Diàriament s'enfronta a un dur entrenament que potencia les seves qualitats esportives. Els sacrificis de la seva professió l'han fet haver de deixar de costat moltes coses en la seva vida personal.

El Claudio Villanueva, igual que el Rolando, va néixer a Cuenca. En veure que la seva carrera esportiva no tenia futur a Equador, va decidir emigrar a Catalunya. Avui, lluny de la seva terra i de la seva família, el Claudio s'entrena junt amb la Beatriz Pascual al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès.

Aquests tres esportistes tenen una cosa en comú: volen guanyar una medalla als propers Jocs Olímpics de Londres 2012.

Cap a la Meta segueix en paral·lel la història dels tres atletes. No se centra només en l'aspecte esportiu sinó que també mostra la seva vida personal i tots els sacrificis que han de fer per aconseguir el seu objectiu. Es contrasta els recursos amb què compta cadascun d'ells posant èmfasi en l'esforç que realitzen i la seva lluita per aconseguir la medalla.

El documental els segueix en la seva classificació, preparació y participació en els Joc Olímpics però no pretén mostrar una competició entre ells sinó que la veritable competició és de cadascú amb sí mateix.

Aquesta és una història de sacrifici i esforç personal en la què es pot apreciar tot el que les persones estan disposades a fer per arribar a la meta que es proposen.





fitxa tècnica

Títol: "Cap a la meta"

Empreses Productores:
CLACK AUDIOVISUAL (Catalunya)
DOMINIO DIGITAL (Equador)
TELEVISIÓ DE CATALUNYA S.A.

Producció Executiva: Meritxell Ribas i Joan Salicrú
Direcció: Diego Ortuño
Producció: Ariadna Vázquez
Guió: Diego Ortuño i Ariadna Vázquez
Génere: Documental
Format de gravació: HD
Durada: 52 minutos
Llengües: Català, castellà
Llocs de gravació: Equador, Espanya, Rússia i Regne Unit
Fitxa artística: Beatriz Pascual, Rolando Saquipay i Claudio Villanueva
5
PREMSA
perseverança
2 Persistència en alguna cosa empresa, prossecució continuada en quelcom començat. Persistir. Mantenir-se ferm en una actitud.
assolir
4 tr. [LC] Algú, arribar a fer (allò que es proposa), a obtenir (allò que desitja).
info@clack.cat
telf. 93 176 71 65
zip
foto-captures
documental
pdf
invitació acte viladecans (4-juny)
jpg
cartell cap a la meta
pdf
dossier de premsa
(provisional)
meta
2 ESPORT 1 Línia o zona assenyalada com a terme d'una cursa. 3 fig Fi o objectiu a atènyer.
x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.